onze b&b
X

Eger (47 km)

Eger ligt in een vallei omringd door glooiende heuvels met wijngaarden. Het is beroemd om zijn roemruchte verleden vanwege de oorlogen tegen de Turken eind 16e eeuw en de legende van “Egri Bikavèr”.Tijdens de belegering van de stad door de Turken, mengden de vrouwen van Eger, stierenbloed door de wijn van de verdedigers, waardoor de kracht en de strijdlust zou toenemen.  Deze legendarische stierenbloedwijn is nog steeds verkrijgbaar.

Eger is een van de aanlokkelijkste steden van Hongarije met een historische stadskern. Met haar 175 beschermde gebouwen en monumenten is er op iedere hoek van elke straat wel wat te zien. Een perfecte plaats om lopend te verkennen, daar een gedeelte is afgesloten voor het verkeer.

Op ca. 20 minuten loopafstand van het centrum van Eger vindt u het Dal van de Mooie Vrouwen. Hier zijn meerdere wijnkelders waar u heerlijke wijnen kunt proeven en kopen. Eger staat bekend als de mooiste barokke stad van Hongarije en het is dan ook zeker de moeite waard om een stadswandeling door het historische stadscentrum te maken.

omgeving
contact