onze b&b
X
Rust, natuur en ruimte. De relaxte maar ook de actieve reiziger komt bij ons aan zijn trekken.

Tijdens een verblijf in onze b&b kom je vanzelf in een langzamer levensritme. Dit is een plaats waar men nog met het verleden verbonden is. Het kleine slaperige dorpje met de onverharde wegen straalt rust uit. Het leven lijkt er soms stil te staan. Je komt er in aanraking met de seizoenen, tradities en producten. Maar dan toch met alle nieuwe technieken van deze tijd. Je kunt vanuit onze b&b van alles ondernemen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om lekker te luieren aan ons verwarmde zwembad of in onze mooie tuin.

Het Tiszameer ligt op loopafstand. Het is een mekka voor de natuurliefhebber, maar ook voor de vissers en de watersporters. Je kunt een bootje huren om te vissen of gewoon om heerlijk het meer te verkennen. Er is een strandje waar je kunt zwemmen maar ook een kano of een waterfiets kunt huren. Er is over het meer een wandelpad aangelegd. Je beleeft het meer op een andere manier. De mogelijkheid bestaat om uitleg te krijgen van een gids en kunt het leven op het meer vanuit uitkijkpunten ervaren. Op de wandeling naar het meer kom je allerlei gezellige terrasjes en eethuisjes tegen. In de winkeltjes en het marktje wordt je weer even teruggeworpen in de tijd, maar alles is aanwezig.
Het eco center in ons dorp moet je hebben gezien als je bij ons logeert. Het grootste zoet wateraquarium van Europa. Een leuk dierenpark voor de kinderen en een wijds uitzicht vanuit de uitkijktoren over het meer en dorp maken het bezoek compleet.

Vanuit onze b&b zijn vele fiets mogelijkheden. Wij verhuren zelf e-bikes. Waarmee je de omgeving prima kunt verkennen. Rondom het meer is een prachtige fietsroute aangelegd. Maar ook met de mountainbike is het uitdagend om te fietsen over de onverharde wegen. Voor de fietser die een uitdaging nodig heeft, is het Bükk gebergte te bereiken.
Vanuit onze b&b kun je een wandeling maken over de oneindige velden met steeds andere begroeiing en allerlei bloemenvelden. Je hoort alleen het geluid van de vele vogels, het wegrennen van geschrokken reeën of hazen. Je kunt er ook slangen en wilde katten op je wandeling tegen komen.

Er zijn vele mogelijkheden in de buurt voor paardenliefhebbers. Een rit over de pusta of langs het meer is prachtig. Vanaf een uur tot een aantal dagen zijn er mogelijkheden. Wil je liever niet op de rug van een paard dan kun je altijd op de wagen plaatsnemen. Wij bemiddelen graag voor u.

Het voorjaar is de tijd voor de vogelliefhebbers. Je ziet een enorme verscheidenheid aan vogels. In maart zijn kraanvogels te zien. Maar half oktober zijn ze met duizenden tegelijk om op de pusta een stop te maken en aan te sterken voordat ze naar het zuiden trekken. Een spektakel.Ook komen de ooievaars om hun nesten in de dorpen te bouwen. Vanuit ons terras kunnen we het uitbroeden van de eieren in april tot het uitvliegen in eind juli volgen.<
Half juni is de eendagsvlieg een spektakel. De Tiszavirag oftewel de bloem van de Tisza is een eendagsvlieg die meer op een libelle lijkt. Rond half juni ontpoppen ze zich vanuit de rivier. Ze gaan daarna met duizenden laag over het water een liefdesdans houden. Ze paren maar sterven een paar uur later. Een betoverend spektakel om te zien. Dit komt maar op een paar plekken ter wereld voor en vele natuurliefhebbers willen dit graag zien.
Onze b&b is centraal gelegen en allerlei plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken zijn makkelijk bereikbaar. (zie kaartje hiernaast) Er is hier ook tandartstoerisme. Zeer aantrekkelijke prijzen en goede kwaliteit. In overleg kunnen wij hierin bemiddelen.

Wij geven onze gasten natuurlijk graag advies op maat. Om zo voor iedereen een onvergetelijk verblijf in onze b&b te verzorgen.
omgeving
contact